Verslag Serious Rescue 2015

27-1-2016 / 14:06
Serious Rescue 2015
 
 
Van 19 tot en met 21 december 2015 hebben wij “de Venlose Reddingsbrigade” samen met 340 vrijwilligers van 31 reddingsbrigades uit heel Nederland zich ingezet voor de inzamelingsactie “Serious Rescue”. Met deze actie hebben de reddingsbrigades geld opgehaald door middel van een 3-daagse vaartocht van Venlo naar Heerlen voor het goede doel van Serious Request: “The Next Generation, waarmee aandacht wordt gevraagd voor de generatie van de toekomst in oorlogs-en conflictgebieden”.
 
Verenigd onder de naam “Serious Rescue” hebben wij 3 dagen lang met 41 reddingsboten een afstand van zo’n 100 kilometer gevaren door Limburg. Serious Rescue 2015 is gestart in Venlo om vervolgens via Baarlo, Kessel, Haelen, Herten, Maasbracht, Buchten, Stein en Maastricht bij het Glazen Huis in Heerlen aan te komen. Het doel van deze actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. De kosten van deze vaartocht werden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijven  voor de normale reddingsacties in Nederland. Indien nodig kunnen we wel direct ingezet worden voor hulpverlening.
 
Op vrijdag 18 december hebben wij alle brigades geholpen met het te water laten van de vaartuigen in de jachthaven te Blerick. Hierbij was een brigade die ter plekke een gaarkeuken opbouwen en ook ons voorzien heeft van soep en stamppot. Deze brigades hebben in de gymzaal van het ROC-Gilde te Venlo overnacht.
 
Het startschot voor “Serious Rescue” werd zaterdagochtend 19 december om 08.30 gegeven door onze burgemeester van Venlo en tevens voorzitter van onze Veiligheids Regio, de heer Scholten. Op de zondag hebben we een wissel en tussenstop gemaakt bij Tinnemans, onze leverancier van de TinnSilver reddingsboten.
Maandagmiddag  21 december rond 16.00 zijn we in Heerlen aangekomen. Ons verzamelde bedrag
 € 25.844,- hebben we in de vorm van een cheque overhandigd bij het Glazen Huis.
 
De route van Serious Rescue 2015:
Dag 1: Zaterdag 19 december; Venlo – Roermond
start 08.30 in Venlo; stops en wissels in Baarlo, Kessel en Haelen. Rond 16.30 aankomst in Herten, overnachting in BC Broekhin te Roermond
Dag 2: Zondag 20 december; Roermond – Stein
Start 08.30 in Herten; stops en wissels in Maasbracht en Buchten. Rond 16.00 aankomst in Stein, overnachting in Don Bosco en sporthal Merode te Stein.
Dag 3 Maandag 21 december; Stein – Heerlen
Start om 08.30 vanaf Stein via Maastricht naar Heerlen.
Rond 11.00 uur aangekomen in Maastricht en een bezoek gebracht in het Gouvernement; daarna boten op de trailer en onder politie begeleiding in colonne door naar Heerlen.
Na aankomst in Heerlen zijn we te voet verder gegaan naar het Glazen Huis alwaar wij de cheque overhandigd hebben aan de DJ’s in het Glazen Huis.
 
Groeten,
                  Roy van Veggel

Bekijk de foto's hier
 
 Tebben Kaas
Redder worden? Klik op de afbeelding om de ProefZwemBon in te leveren!
Weer
Social media
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op de volgende kanalen

  
Nieuwsbrief
Contact
Correspondentieadres
Venlose Reddingsbrigade
Mercatorstraat 1a
5911AN Venlo

Secretariaat
Tel. 06-42251908
E-mail
 
ANBI Status

 
Contact
Venlose Reddingsbrigade
Mercatorstraat 1a
5911AN Venlo

Secretariaat
Tel. 06-42251908
Contact formulier 
Locatie
Verenigingslokaal
“de Boei”
Drie Decembersingel  52 F
5921AC VENLO-BLERICK
© Copyright 2015 Venlosereddingsbrigade.nl
Powered by: Lenssen Media & Internet concepts
/ Design by: Be Different