Een nieuw bestuur, maar wat doen ze eigenlijk?

12-5-2023 / 22:58
Sinds de ALV is er een vrijwel volledig nieuw bestuur gestart binnen de Venlose Reddingsbrigade. Op dit moment bestaat het bestuur uit: Sidney Leenen (Voorzitter), Bart Verdijk (Penningmeester), Danny van der Horst (Penningmeester), Joep Peters en Jeroen Berben. Zo’n grote bestuurswissel is altijd even wennen en geeft wat uitdagingen qua overdracht en opstart. Niettemin is de energie binnen het bestuur goed en willen we jullie als leden op de hoogte houden van, en betrekken bij onze werkzaamheden.

Een van de eerste zaken die het bestuur op haar bordje kreeg was een onplezierige situatie in het bad. Sommige van onze leden werden geconfronteerd met pestgedrag en dat kunnen we uiteraard niet tolereren binnen onze vereniging. Het pestprotocol van de vereniging is in werking getreden en daaruit zijn een aantal vervolgacties gekomen om dit gedrag te stoppen. Niet de meest plezierige zaak om mee te starten maar het moest toch gebeuren.

Het bestuur is samen met een gemotiveerde groep kaderleden de afgelopen maanden ook bezig geweest met een beleidsvisie voor de komende jaren. Kort samengevat: waar willen we met de vereniging naartoe en hoe kunnen we dat gezamenlijk bereiken. In Februari is daarvoor een beleidsvergadering geweest waar bestuursleden, commissieleden en ouders samen op zoek zijn gegaan naar de kracht en de kansen binnen de Venlose Reddingsbrigade. Het bestuur is momenteel bezig om deze ideeën te bundelen en hier een concreet beleid voor te vormen. Uiteraard meer informatie hierover in de komende maanden.

Daarnaast zijn er tal van praktische zaken opgepakt. Voorbereidingen voor het kaderuitje. Nieuwe kleding en het motiveren van instructeurs, vrijwilligers en aspirant leden om zich in te zetten voor onze reddingsbrigade om er maar enkele te noemen.
In de volgende nieuwsbrieven zal ingezoomd worden op de verschillende kerntaken en onderwerpen die we als bestuur hebben en hoe we deze invullen. Mocht je vragen, tips of ideeën hebben dan spreek ons gerust aan op het bad of stuur ze in via bestuur@venlosereddingsbrigade.nl.
 
 
Redder worden? Klik op de afbeelding om de ProefZwemBon in te leveren!
Social media
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op de volgende kanalen

 
Nieuwsbrief
Contact
Correspondentieadres
Venlose Reddingsbrigade
Heymansstraat 1
5927NP Venlo

Secretariaat
Tel. 06-5284 9954
E-mail
ANBI Status

 
Contact
Venlose Reddingsbrigade
Heymansstraat 1
5927NP Venlo

Secretariaat
Tel. 06-5284 9954
Contact formulier 
Locatie
Verenigingslokaal
“de Boei”
Drie Decembersingel  52 F
5921AC VENLO-BLERICK
© Copyright 2015 Venlosereddingsbrigade.nl
Powered by: Lenssen Media & Internet concepts
/ Design by: Be Different