Venlose Reddingbrigade stelt vaartuig ter beschikking voor noodhulp in Oekraïne

09-6-2023 / 11:56
Venlo, Nederland - De Venlose Reddingbrigade kondigt aan dat zij een gespecialiseerd reddingsvaartuig ter beschikking stellen voor noodhulp in het overstroomde gebied van Oekraïne. Als onderdeel van de nationale inspanning om hulp te bieden, heeft de reddingsbrigade besloten om hun expertise en middelen in te zetten om de getroffenen te helpen in deze moeilijke tijden.
 
De recente overstromingen in Oekraïne hebben een verwoestende impact gehad op de levens en gemeenschappen van vele mensen. Nederland heeft gehoor gegeven aan de oproep om hulp en zal hulpgoederen naar het overstroomde gebied sturen waaronder reddingsboten.
 
De Venlose Reddingbrigade stelt een vlet ter beschikking voor noodhulp in Oekraïne. De vlet, een veelzijdig vaartuig speciaal ontworpen voor reddingsoperaties, zal een waardevolle aanwinst zijn voor de reddingswerkzaamheden in de overstroomde gebieden.
 
"We zijn dankbaar dat we onze vlet beschikbaar kunnen stellen voor noodhulp in Oekraïne", verklaarde Sidney Leenen, voorzitter van de Venlose Reddingbrigade. "Onze organisatie is opgezet met als doel levens te redden en mensen in nood te helpen. We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen en samenwerken met andere hulpverleners om de getroffenen te ondersteunen in deze noodsituatie."
 
Helaas heeft de Venlose Reddingbrigade momenteel te maken met een acuut probleem. De gemeente heeft onlangs de bruikleenovereenkomst voor de botenloods ontbonden en daardoor komt de Venlose Reddingsbrigade zonder stallingsruimte te zitten. We zijn dan ook dringend op zoek naar alternatieve opslagruimte waar we onze reddingsmaterialen veilig kunnen bewaren. We roepen lokale instanties en gemeenschappen op om ons te ondersteunen in het vinden van een geschikte oplossing, zodat we onze cruciale hulpverleningsactiviteiten kunnen blijven voortzetten.
 
De Venlose Reddingbrigade heeft een lange geschiedenis van betrokkenheid bij reddingsoperaties en hulpverlening, onlangs nog bij het hoogwater in Limburg. De inzet van de vlet door de Venlose Reddingbrigade is een voorbeeld van de solidariteit die essentieel is in tijden van crisis. Samen staan we sterk en met deze actie tonen we de inzet van de Venlose Reddingbrigade om levens te redden en hoop te bieden aan degenen die het hardst getroffen zijn.
 
Over de Venlose Reddingbrigade
De Venlose Reddingbrigade is een professionele vrijwilligersorganisatie die zich richt op het redden van levens en het bieden van hulp in noodsituaties, zowel op het water als op het land. Met een getraind en toegewijd team van vrijwilligers werken ze aan de veiligheid en het welzijn van mensen in Venlo en daarbuiten. De brigade is actief betrokken bij reddingsoperaties, preventie en voorlichting, en werkt samen met andere hulpverleningsinstanties om een efficiënte en effectieve respons te garanderen.
Naast de reddingstaak geeft de Venlose reddingsbrigade wekelijks zwemlessen aan zo’n 100 kinderen en mensen van alle leeftijden om te leren hoe deze zichzelf en anderen kunnen redden.
 
 
Redder worden? Klik op de afbeelding om de ProefZwemBon in te leveren!
Social media
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en volg ons op de volgende kanalen

 
Nieuwsbrief
Contact
Correspondentieadres
Venlose Reddingsbrigade
Heymansstraat 1
5927NP Venlo

Secretariaat
Tel. 06-5284 9954
E-mail
ANBI Status

 
Contact
Venlose Reddingsbrigade
Heymansstraat 1
5927NP Venlo

Secretariaat
Tel. 06-5284 9954
Contact formulier 
Locatie
Verenigingslokaal
“de Boei”
Drie Decembersingel  52 F
5921AC VENLO-BLERICK
© Copyright 2015 Venlosereddingsbrigade.nl
Powered by: Lenssen Media & Internet concepts
/ Design by: Be Different